Frambuazlı Kalp Pasta

Cevapla
Kullanıcı avatarı
seymus
Asil Üye
Asil Üye
Mesajlar: 194
Kayıt: Cum Şub 06, 2009 9:47 am
Duygudurum:
Zodiac:

Frambuazlı Kalp Pasta

Mesaj gönderen seymus » Çrş Mar 04, 2009 9:50 pm

ttp://img13.imageshack.us/my.php?image=52025438op1.bmp

Malzemeler :
3 yumurta
1 su b.toz şeker
1 p.vanilya
1 p.kabartma tozu
1.5 su b.un
yarım çay b.su
Kreması için:

2.5 su b.süt
2 çorba k.un
1 çorba k.nişasta
1 su b.toz şeker
1 p.vanilya
Krem şantisi için:

1.5 su b.süt
1 paket çilekli şanti
frambuaz
renkli kalp şekerler

Hazırlanışı :
Keki için karıştırma kabına yumurtaları kırın üzerine toz şekeri ekleyerek mikserle köpürene kadar çırpın. Daha sonra üzerine 1,5 su b. unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Yarım çay b. ılık suyu da ekleyerek mikserle çırpın. Hazırladığınız kek harcını altı yağlı kağıtla kapatılmış kalpli çembere dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.

Diğer tarafta kreması için süt, nişasta, un, vanilya ve toz şekeri tencereye alıp çırparak pişirin.

Kek pişip ilk sıcaklığı çıkınca yağlı kağıdı ve çemberi çıkarın. Keki 3 kata ayırın. Düzgün olmasını sağlamak için 1. keki tekrar çembere alın. Üzerine kremanın bir kısmını sıvayın. Kalan kek ve kremayı da aynı şekilde üst üste dizin. Daha sonra çemberden ayırarak çilekli krem şanti ile sıvayın. Renkli şekerler ve frambuaz ile süsleyerek birkaç saat buzdolabında bekletin.





Paylaş



[highlight=#FF00BF][/highlight]Ceydam,içimin güler yüzü,yaşanılası iklimim hoşgeldin.....

GULBENUR
Uzman Üye
Uzman Üye
Mesajlar: 1746
Kayıt: Prş Ara 06, 2007 9:57 pm
Konum: Yasak Bölge
Duygudurum:
Zodiac:

Re: Frambuazlı Kalp Pasta

Mesaj gönderen GULBENUR » Çrş Mar 04, 2009 10:01 pm

Resmini göremedim ama güzele benziyor, denemeliyim :)
Gül ağacı değilem,her gelene eğilem.

Kullanıcı avatarı
seymus
Asil Üye
Asil Üye
Mesajlar: 194
Kayıt: Cum Şub 06, 2009 9:47 am
Duygudurum:
Zodiac:

Re: Frambuazlı Kalp Pasta

Mesaj gönderen seymus » Çrş Mar 04, 2009 10:12 pm

gulbenurcum üstteki adrese tıklarsan resmini de görebilirsin:)
[highlight=#FF00BF][/highlight]Ceydam,içimin güler yüzü,yaşanılası iklimim hoşgeldin.....

Cevapla

“Sütlü Tatlılar” sayfasına dön