Armut Tatlısı

Cevapla
Kullanıcı avatarı
biberiye
Uzman Üye
Uzman Üye
Mesajlar: 4879
Kayıt: Sal Eyl 25, 2007 1:16 am
Konum: Almanya
Duygudurum:
Zodiac:

Armut Tatlısı

Mesaj gönderen biberiye » Pzt Mar 24, 2008 11:31 pm

Resim

4 tane armut,
1 fincan şeker,
1 bardak su,
içi:
7 tane hurma,
1 fincan ceviz,
Yarım çay kaşığı tarçın


Yapılışı:
Amutları soyuyoruz, üstünden kapak kesip çekirdekli kısımlarını çıkarıp oyuyoruz,
İçlerini, küçük doğradığımız hurma , ceviz ve tarçın karışımı ile dolduruyoruz.
Borcam tencereye armutları ve kapaklarını koyuyoruz.Üstlerine şekeri serpiyoruz ve suyunu ekliyoruz.
Üzerini aleminyum folyoyla kapatıp. Yarım saat kadar fırında pişiriyoruz.
İsterseniz üzerine çikolata sosla da servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN....

(alinti)





Paylaş




Kullanıcı avatarı
elma
Uzman Üye
Uzman Üye
Mesajlar: 1247
Kayıt: Prş Oca 31, 2008 10:58 pm
Duygudurum:
Zodiac:

Mesaj gönderen elma » Pzt Mar 24, 2008 11:45 pm

çok güzel görünüyor sağol merym deneyim bir bakalım seveceklermi :öp: :öp: :öp:
DeRdiMiZ YaRaMıZ AcıLaRıMıZ FaRkLı OlaBiLiR...GöZyaŞlaRıMıZıN TaDı AyNI..!!

Kullanıcı avatarı
EFLA
Onur Üyesi
Onur Üyesi
Mesajlar: 6006
Kayıt: Çrş Kas 07, 2007 11:50 am
Konum: BİGA/Ç.KALE
Zodiac:

Mesaj gönderen EFLA » Sal Mar 25, 2008 9:04 am

harika gözüküyor merysu...ellerine sağlık :bravo:

Kullanıcı avatarı
cadi
Uzman Üye
Uzman Üye
Mesajlar: 2852
Kayıt: Pzr Ara 23, 2007 12:36 pm
Zodiac:

Mesaj gönderen cadi » Sal Mar 25, 2008 10:42 am

ben cok meyve yemem ama armuta bayılırım
tşkler paylaşım icin :ok:
Resim

Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön