Kolay salatalık turşusu

Cevapla
Kullanıcı avatarı
madonna
Üye
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: Pzr Eyl 27, 2009 2:05 am
Zodiac:

Kolay salatalık turşusu

Mesaj gönderen madonna » Çrş Eyl 30, 2009 10:30 am

HADİ BAŞLAYALIM





Evet önce salatalıkları güzelce temizledikten sonra birkaç kere yıkıyoruz. Kavanozlarımıza sıkı sıkı dolduruyoruz. Her kavanoza tek tek 4 parmak genişliğinde sirkeyi döküyoruz




Sonra yine her kavanoza 1 tatlı kaşığı şeker ve 2 çorba kaşığı tuzu döküyoruz.





Kavanozların ağzına kadar soğuk suyla dolduruyoruz. Su; sirke, tuz ve şekerle karışıyor. Daha sonra bu suları derince bir tencereye alıp bir taşım kaynatıyoruz. 1 kere fokurdasın hemen altını kapatın su kaybı olmasın. Bu su sıcakken kavanozlara tek tek boşaltıyoruz.





Kapaklarını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz. İşte turşularımız kurulmuş oldular.


Sizler isterseniz kavanoz sayısı kadar ölçüyü önce tencerede kaynatıp sonra kavanozlarada doldurabilirsiniz.





HERKESE ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN.





Paylaş




Cevapla

“Turşu / Konserve” sayfasına dön