Adana Tursusu

Cevapla
Kullanıcı avatarı
askitom
Uzman Üye
Uzman Üye
Mesajlar: 3027
Kayıt: Cum Mar 02, 2007 11:13 pm
Konum: "K"O"N"Y"A"
Zodiac:

Adana Tursusu

Mesaj gönderen askitom » Çrş Ara 12, 2007 9:34 pm

Malzemeler;

5 kilo kirmizi salcalik biber

1,5 cay bardagi sirke

18-20 dis sarmisak

1 demet maydanos

3 corba kasigi tuz

1 cay bardagi siviyag

Kuru nane

aldigi kadar su

Yapilisi';

Kirmizi biberleri yikayip kuruladiktan sonra bir tepsiye dizip onceden isitilmis ve izgera ayarini actigim 250 c lik firinda kizarip da kabuklari soyulacak kivama gelince firindan alinir ve soguduktan sonra kabuklari soyulur.tabiki butun biberleri bir seferde kozlemek imkansiz ben 2-3 defada kozledim.kabuklari soyulunca cekirdek ve saplari cikarilir ve bir tahtanin uzerinde 1-2 cm genisliginde bicakla kesilir ,maydanos da ince dogranir,sarmisak rendelenir veya havanda dovulur.Sirke,tuz,2 su bardagi su karistirilir ve tuzun erimesi saglanir.Biberler bir kaba konur ara ara sarmisak ve maydanos ilave edilir,az kuru nane ilave edilir.sirkeli karisim ve siviyag ilave edilip kapagi kapatilir .Mumkunse buzdolabinda saklanir yapilir yapilmaz da yenmeye baslanilabilir.

AFIYET OLSUN!!!
En son askitom tarafından Cum Kas 11, 2011 6:53 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.





Paylaş



Resim
BENDEN AYRI İKİ BEDENDE YAŞAYAN İKİ CANIM DAHA VAR

Kullanıcı avatarı
elin
Uzman Üye
Uzman Üye
Mesajlar: 1049
Kayıt: Cum Eki 12, 2007 11:43 pm
Zodiac:

Mesaj gönderen elin » Cmt Ara 15, 2007 10:24 pm

guzel bir tarif denemeye deger :) tesekurler :cicek:
En son elin tarafından Cum Kas 11, 2011 6:54 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
FIGO
Onur Üyesi
Onur Üyesi
Mesajlar: 6484
Kayıt: Cum Tem 20, 2007 11:10 pm
Konum: isvicre
Duygudurum:
Zodiac:

Mesaj gönderen FIGO » Pzr Ara 16, 2007 2:57 am

avcumu yaladim valla canim cekti askitom, hemen yenmesi güzel ben beklemeli seyleri sevmiyorum, zaman gecmiyor cünki :hh: :hh:
sagol canim o biberlerden ciktiginda hemen uyguluycam
En son FIGO tarafından Cum Kas 11, 2011 6:54 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Her zaman dogruyu söyle; ne dedigini hatirlamak zorunda kalmazsin.....

ResimResim

GULBENUR
Uzman Üye
Uzman Üye
Mesajlar: 1746
Kayıt: Prş Ara 06, 2007 9:57 pm
Konum: Yasak Bölge
Duygudurum:
Zodiac:

Mesaj gönderen GULBENUR » Çrş Oca 16, 2008 2:20 pm

ÇOK GÜZEL OLUR BU TAVSİYE EDERİM DENEYİN MUTLAKA... :hh: :hh: :hh:
Gül ağacı değilem,her gelene eğilem.

Kullanıcı avatarı
EFLA
Onur Üyesi
Onur Üyesi
Mesajlar: 5943
Kayıt: Çrş Kas 07, 2007 11:50 am
Konum: BİGA/Ç.KALE
Zodiac:

Mesaj gönderen EFLA » Prş Oca 17, 2008 5:36 pm

ben bayılırım köslenmiş biber ve patlıcana hele turşusu off offf....

Kullanıcı avatarı
cadi
Uzman Üye
Uzman Üye
Mesajlar: 2820
Kayıt: Pzr Ara 23, 2007 12:36 pm
Zodiac:

Mesaj gönderen cadi » Prş Oca 17, 2008 5:45 pm

bende biliom bunu yaparımda güzel oluyo gercekten ;)
Resim

Kullanıcı avatarı
biberiye
Uzman Üye
Uzman Üye
Mesajlar: 4888
Kayıt: Sal Eyl 25, 2007 1:16 am
Konum: Almanya
Duygudurum:
Zodiac:

Re: Adana Tursusu

Mesaj gönderen biberiye » Pzr Oca 18, 2009 1:06 pm

güzel bir tarif ellerine saglik :)
Resim

Kullanıcı avatarı
FirstLady
Uzman Üye
Uzman Üye
Mesajlar: 4047
Kayıt: Pzt Oca 12, 2009 12:42 pm
Konum: İzmir
Duygudurum:
Zodiac:

Re: Adana Tursusu

Mesaj gönderen FirstLady » Cmt Oca 31, 2009 2:20 am

canım buna acı biberde konuyor mu? ilgimi çekti. deneyeceğim. :ok:

Cevapla

“Turşu / Konserve” sayfasına dön