Hingel, Hınkal yada Hingal / Çerkez Mantısı /Kars

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Mavi Boncuk
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 16864
Kayıt: Pzt Ara 04, 2006 1:02 pm
Konum: İzmir
Duygudurum:
Zodiac:
Süper Yüksek Skor: 21
Yüksek Skor: 21
İletişim:

Hingel, Hınkal yada Hingal / Çerkez Mantısı /Kars

Mesaj gönderen Mavi Boncuk » Prş Nis 26, 2018 12:19 am

Malzemeler

Hamuru için;

1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

İçi için;

4-5 adet patates (büyük boy)
1 tatlı kaşığı tuz
Kırmızı biber, karabiber

Sosu için;

1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağ (isteğe göre azaltılabilir)
Kırmızı biber


Patatesleri soyarak haşlanmaya bırakalım.
Hamur için un karıştırma kabına alalım ve ortasını açarak yumurtayı kıralım.
Tuz ilave edip azar azar su dökelim ve sert bir hamur elde edelim.
Hazırladığımız hamuru nemli bezle örterek bir süre dinlendirelim.
Bu arada haşlanan patatesleri ezip içine tuz ve baharatları ilave ederek hazırlayalım.
Dinlenmiş hamuru 2 parçaya bölelim ve bir parçayı merdane yardımıyla açalım.
Açtığımız hamurdan eğer yuvarlak kalıbınız yoksa çay bardağı ile keselim.
Elde ettiğimiz yuvarlak parçalara 1 tatlı kaşığı patates koyarak uç kısımlarını birleştirip resimde ki gibi diğer uçları birbirine yapıştıralım ve tüm hamur için aynı işlemi yapalım.
Kaynayan bol su da (büyük tencere iyi bir seçim olacaktır) yaklaşık 40 dk ara ara karıştırıp kontrol ederek pişirelim.
Bu arada yoğurt bir miktar su ile açılıp boza kıvamına getirildikten sonra sarımsak sıkılıp hazır edilir.
Süzdüğümüz hingelleri servis tabağına alarak önce yoğurt ardından yaktığımız kırmızı biber dökülüp servis edilir.

afiyet olsun

yaptım oldu :))
Resim





Paylaş



..-...-.-.-...-.--.

Cevapla

“Doğu Anadolu Bölgesi” sayfasına dön