1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Böreklerinizin daha leziz olması için püf noktalar

Gönderilme zamanı: Prş Eyl 14, 2017 3:46 pm
gönderen Defne*
*Tepside yufka böreği hazırlarken daha leziz ve kıvamında olmasını istiyorsanız; böreği hazırlayıp pişirmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin.

*Limon börek hamurlarına unu çürütmek için konur.

*Erimiş margarinin içine süt katıp yufkanın her katmanına sürerseniz böreğinizin daha lezzetli olacağını göreceksiniz.

*Börek üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür evde yumurta kalmamışsa biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün güzel bir renk olduğunu göreceksiniz.

Re: Böreklerinizin daha leziz olması için püf noktalar

Gönderilme zamanı: Cum Ara 08, 2017 12:35 am
gönderen Defne*
BÖREĞİN KIVAMINDA PİŞMESİ İÇİN
Hazırladığınız yufkalı böreğin kıvamında pişmesini istiyorsanız , fırına koymadan önce keskin bir bıçakla iri dilimler halinde kesin ve oda ısısında en az yarım saat bekletin.

Re: Böreklerinizin daha leziz olması için püf noktalar

Gönderilme zamanı: Pzr Oca 14, 2018 2:35 am
gönderen adminiçe
Ben fırının altına metal bir kasede su koyuyorum. Bunu kek pişirirken de yapıyorum. Deneyin neden yaptığımı anlayacaksınız ;)