Anasayfa Forums PEMBE MUTFAK Hamur İşleri Kaşarlı Simit Poğaça

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • Pembe Gezegen
    Anahtar yönetici
    Mesaj Sayısı: 5

     

    MALZEMELER
    1 Su bardağı ılık süt
    1 Çay bardağı ılık su
    1 Su bardağı sıvı yağ
    1 Paket kuru maya
    1 Tane yumurta
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    Aldığı kadar un

    İçi için:
    Kaşar peynir

    Üzeri İçin:
    1 çay bardağı su
    Yarım çay bardağı pekmez
    Susam

    YAPILIŞI:

    • Tüm malzemeler karıştırılır ve un azar azar katılarak ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğrulur.
    • Üzeri kapatılarak mayalanıp yaklaşık iki kat kadar büyüyene kadar bekletilir.
    • Tekrar yoğrulur ve ortalama bir mandalina büyüklüğünde bezelere bölünür.
    • Hamur parçaları oval şekilde el ile inceltilir.
    • İç malzemesi yerleştirilip birleşim kısmı aşağıya gelecek şekilde kapatılır.
    • Üst kısmı önce pekmez-su karışımına, sonra susama batırılır.
    • 180 ° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

      Afiyet olsun 🙂

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.